Τα περιεχόμενα αυτής της ιστοσελίδας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ως υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.
Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, πριν πάρετε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία ή τον τρόπο ζωής σας.
 
     
 
 
 
     
  Δημήτρης Σιάχος…η Μάχη μου
Το Μήνυμά μου !
 

Ορκωμοσία ως πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 2 Μαρτίου, επισήμως μου ανακοινώθηκε ότι πάσχω εκ νέου από καρκίνο, καθώς μου εμφανίστηκε μια επιθετική μετάσταση στο συκώτι. 

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ενημερώσω τη γυναίκα μου και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους και να τρέξω στον γιατρό στον οποίο θεωρώ ότι χρωστάω τη θεραπεία μου από τη νόσο, 18 χρόνια πριν.Παρότι ήμουν προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, η φόρτιση μου ένοιωσα εκείνες τις στιγμές ήταν πραγματικά απερίγραπτη…

Γύρισα στο σπίτι και έψαξα μια φωτογραφία. Όταν τη βρήκα ένοιωσα τεράστια ανακούφιση. Την κοίταξα για ώρα και πήρα δύναμη.

Αυτή τη φωτογραφία ντρεπόμουν να την παρουσιάσω για 18 χρόνια, γιατί είμαι χωρίς μαλλιά, κάτασπρος και 30 κιλά πιο αδύνατος. Είναι η φωτογραφία από την ορκωμοσία μου ως πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1998, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τη διάγνωση του πρώτου μεγάλου καρκίνου, που σειρά γιατρών χαρακτήρισε μη ιάσιμο, δίνοντάς μου ελάχιστο χρόνο ζωής.

 

Κοίταξα τη φωτογραφία και είπα: «Όπως τα κατάφερα τότε, θα τα καταφέρω και τώρα. Το χρωστάω στο Νικόλα, στην Πίστη, στ’ αδέλφια, στη μάνα μου, στους ανθρώπους που με αγαπούν…».

Αυτή τη φορά αποφάσισα να δώσω τη μάχη δημόσια.

Αφενός γιατί η αγάπη και τα μηνύματα του κόσμου μου δίνουν απίστευτη δύναμη αλλά και γιατί νοιώθω πως έχω υποχρέωση να μιλήσω και να δώσω δύναμη σε χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους που δίνουν σιωπηλά τη μάχη με τον καρκίνο κάπου δίπλα μας.

Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.


 

wincancer

 
     
     
   
     
 
 
 
Βιωματικές Ιστορίες

Βιωματικές Ιστορίες

Οι μαρτυρίες καρκινοπαθών αλλά και των οικείων τους, όλων όσων βιώνουν τη μάχη ενάντια στο καρκίνο, για εμάς, τους ανθρώπους του wincancer, είναι εφόδιο για όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ποιοι Ειμαστε

Ποιοι Ειμαστε

To WinCancer είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που βασικό σκοπό είχε να δώσει αισιοδοξία , να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις
PODCAST
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΑΡΘΡΑ

Πώς να το πει κι ο χειρουργός αυτό που είχε δει;

Πώς να το πει κι ο χειρουργός αυτό που είχε δει;

Είχα μια μοναδική ευκαιρία να του δείξω τι κάνουν οι άνθρωποι στα δύσκολα.

Μάθετε περισσότερα