ΔΡΑΣΕΙΣ  
     
 
 
 
 
ΔιαβάΖω

Έχοντας ως εφόδιο τις εμπειρίες μας ξέρουμε πόσο επίπονη και δυσβάστακτη ψυχολογικά, εκτός όλων των βασικών επιπτώσεων στους πάσχοντες, είναι η νοσηλεία, η παραμονή στους θαλάμους και στους διαδρόμους των αντικαρκινικών νοσοκομείων όλης της χώρας.

Γι’ αυτό από το πρώτο έτος ζωής μας, το wincancer, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μία δράση παρηγορητική για τους ασθενείς και τους οικείους τους που νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Με εφόδιο το βιβλίο, το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν μέσο επικοινωνίας, μετάδοσης μηνυμάτων, εικόνων, ιδεών και απόψεων.

Το ΔιαβάΖω ως ετήσια δράση πριν από τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά έχει ως στόχο τη κινητοποίηση ενεργών πολιτών και εθελοντών στον αγώνα για την ενίσχυση των καρκινοπαθών και των οικείων τους. Μέσα από τη δράση ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας, διαδίδουμε ξανά και ξανά πληροφορίες για το καρκίνο, παρέχουμε ένα βήμα βοήθειας και έμπρακτης υποστήριξης και φυσικά δίνουμε τη δυνατότητα του Δωρητή στο καθένα μας.

Το 2017 στο Μετρό του Συντάγματος κινητοποιήσαμε χιλιάδες συμπολίτες μας από ολόκληρη τη χώρα και κατορθώσαμε να συλλέξουμε περισσότερα από 5000 βιβλία. Κατόπιν ιδρύσαμε και ενισχύσαμε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλα τα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Εφέτος στο Μετρό του Κεραμεικού την 14ηΔεκεμβρίου από το πρωί έως το βράδυ συλλέγουμε βιβλία με μια ιδιόχειρη ευχή για να μοιραστούν στους καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια των εορτών. Μια προσωπική ευχή με το ποιο αγαπημένο μας βιβλίο.

Βιβλιοθήκη Ανάσας στην Πτολεμαΐδα

Παρουσιάστηκε σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου η ανακατασκευασμένη «βιβλιοθήκη Ανάσας» του Wincancer στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η Βιβλιοθήκη ανακατασκευάστηκε με την προσφορά της Μελίνας Χατζηπαντελή μετά δράση που πραγματοποιήθηκε από την επιχείρηση της melisoula τον περασμένο Οκτώβρη.
Ο σχεδιασμός της βιβλιοθήκης έγινε από την Καλλιρρόη Τζιμίκα και την ομάδα της
« K TZIMIKA ARCHITECTS»
Ελευθερία Μούρα, Θεοδώρα Λιαλια.
Έργο του προσέφερε ο ζωγράφος Θεόδωρος Ζυρπιάδης και ο Σάββας Ψωμιάδης συνέβαλε στην ολοκλήρωση της επίπλωσης του χώρου.
«Ευχαριστούμε την κυρία Χατζηπαντελή που με την γλυκιά προσφορά της καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα σημείο του ογκολογικού τμήματος , σε γωνιά ανάσας. Καθώς επίσης και την κυρία Τζιμίκα που σχεδίασε τόσο όμορφα το χώρο. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Παπασωτηρίου που πάντα στηρίζει τις προσπάθειες μας καθώς επίσης τον διευθυντή της
τεχνικής υπηρεσία κύριο Κοσμολιάπτση, που μαζί με του υπαλλήλους του νοσοκομείου φρόντισαν και εκείνοι για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης

Το wincancer συνεχίζει την προσπάθεια του, να δημιουργήσει βιβλιοθήκες ανάσας σε νοσοκομεία της χώρας» δήλωσε η Προεδρος του wincancer Πίστη Κρυσταλλίδου
Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 5 βιβλιοθήκες,
στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι, σε συνεργασία με το ΠΑΜΜΕ ΜΑΖΙ,
στο Νοσοκομείο Χανιών
στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
Σύντομα θα εγκαινιαστεί η 6η Βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

 
Επισκεπτήριο Αγάπης

Ένα ξεχωριστό «επισκεπτήριο» αγάπης θα δεχθούν, οι ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας καθώς θα λάβουν προσωπικές κάρτες γεμάτες ευχές, αισιοδοξία και ενθάρρυνση για συνέχεια του αγώνας τους. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο WinCancer μια άτυπη εθελοντική οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης, που έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της χώρας για τον καρκίνο εν γένει.

Η κάρτα που κάποιος θα φτιάξει, θα συγκεντρωθεί από τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης και αφού πλαστικοποιηθεί, θα παραδοθεί στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων. Το μήνυμα, μπορεί να περιέχει είτε μια ευχή, είτε μια απλή κουβέντα συμπαράστασης είτε ακόμη και μια θετική σκέψη για αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα ζωής. Και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, χωρίς να έχουν κοντά τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάζοντας κάποιος για την συγκεκριμένη εθελοντική οργάνωση, διαπιστώνει πως την ιδέα ξεκίνησε ο Δημήτρης Σιάχος, ένας άνθρωπος που πάλεψε πολύ με τον καρκίνο και που όταν διαγνώστηκε για τρίτη φορά με την ασθένεια, αποφάσισε να φτιάξει ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. «Αυτήν την τρίτη φορά ο Δημήτρης επέλεξε να μην κρύψει τον καρκίνο του, να μην κρύψει τη μάχη του, όπως έκανε τις άλλες φορές και ήθελε να βγει δημόσια και να μιλήσει για τις δυσκολίες, τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ένας καρκινοπαθής αλλά και την αισιοδοξία και το γεγονός ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί όπως τα κατάφερε τις δυο προηγούμενες φορές. Δυστυχώς στην τρίτη μάχη του ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2017», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η σύζυγος του Δημήτρη Σιάχου και πρόεδρος του WinCancer, Πίστη Κρυσταλλίδου. «Οι άνθρωποι όμως που τον αγαπήσαμε», συνεχίζει η κ. Κρυσταλλίδου, «αποφασίσαμε ότι αυτή την προσπάθεια αξίζει να την συνεχίσουμε, γιατί το Win cancer έγινε διαδικτυακό σημείο αναφοράς των ανθρώπων που παλεύουν με τον καρκίνο και οι οποίοι θέλουν και εκείνοι να μιλήσουν για την ιστορία τους και τη δοκιμασία τους».

Σχετικά με το πώς ξεκίνησε η εντατική δραστηριοποίηση των εθελοντών για την συμπαράσταση σε αυτούς τους βαριά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας η πρόεδρος του WinCancer αναφέρει: «Όταν έφυγε ο Δημήτρης τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς (2017) αποφασίσαμε να μαζέψουμε βιβλία για τους καρκινοπαθείς και να τα μοιράσουμε σε εκείνους που νοσηλεύονται την περίοδο των γιορτών στα νοσοκομεία. Αυτό το κάναμε μέχρι και το 2019 γιατί πάντα θέλαμε να είμαστε κοντά στους καρκινοπαθείς. Όταν λοιπόν πέρυσι προέκυψε η πανδημία και το πρώτο lockdown με τις πολύ αυστηρές και σωστές εντολές να απαγορευτούν τα επισκεπτήρια ειδικά στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι καρκινοπαθείς, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη μάχη και είναι μόνοι τους. Μπορεί η τεχνολογία σίγουρα να βοηθάει σε ό,τι αφορά την επικοινωνία ωστόσο δεν είναι το ίδιο. Έτσι αποφασίσαμε πέρυσι το Μάρτιο να ξεκινήσουμε αυτό που τώρα πια εμείς ονομάζουμε «επισκεπτήριο» αγάπης. Ζητήσαμε λοιπόν από τον κόσμο να μας στείλει μια κάρτα, γιατί βιβλία δεν μπορούσαμε να ξαναμαζέψουμε για όλους αυτούς τους λόγους εξαιτίας της πανδημίας και σκεφτήκαμε ότι μια κάρτα επειδή είναι μικρή και μπορεί να πλαστικοποιηθεί, μπορεί να απολυμαίνεται , θα μπορούσε να δώσει χαρά στους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο μόνοι τους. Αυτή η προσπάθεια πέρυσι την άνοιξη είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το επόμενο κάλεσμά μας ήταν να ζητήσουμε από τον κόσμο να μας διαβάσει μία σελίδα από το αγαπημένο του βιβλίο και έτσι φτιάξαμε βιντεάκια με ανάγνωση βιβλίων και τα ανεβάσαμε στη σελίδα μας. Φυσικά ήταν αφιερωμένα σε αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει η Πίστη Κρυσταλλίδου.

 
Αθλητές …απέναντι στον καρκίνο

Την εμπειρία τους από τη μάχη που έδωσαν με τον καρκίνο μοιράστηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, σε μια ανοικτή συζήτηση, με θέμα «Αθλητές…απέναντι στον καρκίνο», στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ‘’Σπύρος Λούης’’. Οι αθλητές Μαρία Πολύζου, Μαρία Ζαχαριάδου και Γιάννης Μπόγδος συνομίλησαν με νεαρούς ενήλικες survivors για το πώς ο αθλητισμός τους βοήθησε στη διάρκεια της θεραπείας τους, άλλα και κατά την αποθεραπεία.
Οι ομιλητές επιβεβαίωσαν με την προσωπική τους εμπειρία, πω η άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος του θεραπευτικού πλάνου για τους πάσχοντες από καρκίνο, καθώς υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις για τα ευεργετικά αποτελέσματα στη σωματική και ψυχική υγεία τους, σε κάθε φάση της θεραπείας.
Μαρία Πολύζου 
Προπονήτρια Συγγραφέα
Η μάχη ενάντια στον καρκίνο μας βρίσκει όλους ενωμένους . Οι άνθρωποι που πέρασαν καρκίνο η νοσούν τώρα και όλοι αυτοί που κατάφεραν να τερματίσουν αυτον τον αγωνα με μια νικη στο τέλος γνωρίζουν καλά τι σημαίνει η κάθε μέρα στην ζωη τους !
Ξέρουν να παλεύουν και να μην τα παρατάνε ποτέ.
Εμείς που καταφέραμε να ξεπεράσουμε Τον καρκίνο ένα μέρος της νίκης μας, το οφείλουμε στην επαφή μας με τον αθλητισμό. Η άσκηση είναι το καλύτερο παυσίπονο.

 

Φωτεινή Λεγάκη,  μέλος της ΑμΚΕ Be My Hero
«Η ώρα είναι ΤΩΡΑ! Αγαπάμε και φροντίζουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία!»

 

Γιάννης Μπόγδος 
Αρσιβαρίστας survivor

Οι συνεχείς μάχες που δίνει κάποιος με τον καρκίνο, δεν είναι μόνο με τον ίδιο τον καρκίνο, αλλά με την ψυχολογία του και το ίδιο του το σώμα, ένας αγώνας με έναν άνισο εχθρό που το μόνο που θες είναι η επιβίωση σου με κάθε κόστος.

Γιάννης Αρκεμανίδης, μέλος της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

«Το σώμα μας δεν είναι δεδομένο. Η υγεία και η εικόνα του δεν είναι δεδομένες. Οφείλουμε λοιπόν να το αγαπάμε και να το προσέχουμε»

 

Μαρία Ζαχαριάδου
Αθλήτρια Ελευθέρας πάλης και Στίβου 

Υπάρχει ζωή μετά τις τρεις υποτροπές και τις δύο μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Εγώ αντιμετώπισα τον καρκίνο για 10 ολόκληρα χρόνια και αυτό που έχω να πω είναι πως, στη ζωή όπως και στον αθλητισμό δεν τελειώνει τίποτα αν δεν το αποφασίσεις εσύ, άλλωστε η ζωή είναι μια συνεχής πάλη .
Την συζήτηση συντόνισε ο
Γιάννης Ντίνος
KΛINIKOΣ ΨYXOΛOΓOΣ, Γ.A.O.N.A. «O AΓIOΣ ΣABBAΣ», EΠIΣTHMONIKOΣ YΠEYΘYNOΣ KE.Y.E.E.Ψ.O.THΣ E.A.E.
Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης δήλωσαν τα παρακάτω:

Κωνσταντινος Χαλιορής
Συντονιστής Γενικός Διευθυντης ΟΑΚΑ

Το Ο.Α.Κ.Α. ως προαγωγός του αθλητισμού και έχοντας ένα σημαντικό αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία θα στέκεται αρωγός σε κάθε είδους προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνεργασία το Wincancer, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Ζήσε Αθλητικά.

 

Ευαγγελος Φιλόπουλος
Προεδρος ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία η δημόσια ανάδειξη της ευεργετικής σύζευξης αθλητισμού με τους ανθρώπους που συναντήθηκαν με μια νεοπλασματική πάθηση. Είναι αναγκαία η ανάδειξη του γεγονότος ότι μέσω της αθλητικής δραστηριότητας και γενικά της σωματικής άσκησης μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ευεξίας και της βελτίωσης της ζωής ασθενών και επιβίωσάντων.

Μένια Κουκουγιάννη, Διευθύντρια της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Στην Ευρώπη υπάρχουν 500.000 επιβιώσαντες από παιδιατρικό καρκίνο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες επιπτώσεις της θεραπείας που έλαβαν και χρειάζονται πρόσβαση σε μακροχρόνια φροντίδα.

Η φυσική άσκηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας των παιδιών και εφήβων αλλά και μετά το τέλος της θεραπείας τους, προσφέρει πολλά στην αποκατάσταση του σώματος αλλά και στην ίαση της ψυχής.

Η ένταξη προγραμμάτων άσκησης στα θεραπευτικά πρωτόκολλά και στα πλάνα μακροχρόνιας φροντίδας των επιβιωσάντων κρίνεται απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με καρκίνο.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία είναι ότι η καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά που θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο είναι εφικτή και είναι στο χέρι μας.

Και όσοι σήμερα είμαστε εδώ, αποδεικνύουμε ότι πράγματι, είναι στο χέρι μας…»

 

Πίστη Κρυσταλλίδου
Πρόεδρος Wincancer

Σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο στο Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λουης»
κάνει το πρώτο της βήμα η συμμαχία που έχουμε ονομάσει:

«Αθλητές …απέναντι στον καρκίνο» .

Οι αθλητές είναι άνθρωποι πρότυπα, και ξέρουν να μετατρέπουν τη θέληση σε ικανότητα, γι αυτό τους θέλουμε δίπλα μας στον κοινό αγώνα κατά του καρκίνου .
Θέλουμε αυτός εδώ ο χώρος, να γίνει εφαλτήριο στην προσπάθεια μας να μιλήσουμε συντονισμένα και με συνέπεια για τα οφέλη της άθλησης,
πριν τον καρκίνο,
κατά τη διάρκεια της θεραπείας
αλλά και μετά τη νόσο.

 
 
 
 
Δωρεά τριών στατικών ποδηλάτων για τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν»

Η άθληση έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στους ασθενείς σωματικά και πνευματικά τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Οι αθλητές και τα μέλη των αθλητικών σωματείων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού στον άνθρωπο. Τους θέλουμε μαζί μας σε αυτόν τον κοινό αγώνα απέναντι στον καρκίνο

Δωρεά τριών στατικών ποδηλάτων για τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν»

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» παραδόθηκαν την Πέμπτη  14 Απριλίου  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» τρία στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Τα τρία αυτά ποδήλατα αποτελούν ευγενική προσφορά του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ Τρίπολης, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα στο κάλεσμα του WinCancer.

 

Δωρεά τριών στατικών ποδηλάτων για τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν»

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» παραβρέθηκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Αποστολόπουλος, ο Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας του ΕΚΠΑ & Διευθυντής 2ης Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Αριστοτέλης Μπάμιας, η καθηγήτρια Αιματολογίας του ΕΚΠΑ,  Βασιλική Παππά, ο αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ  Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Υποδιευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας & Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Νικόλαος Τσαλουκίδης ο Προϊστάμενος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Αιμοποιητικών Κυττάρων  Λύτης Αλέξανδρος, ο Υποδιευθυντής Διοικητικού Νικόλαος Σκαρπέλος, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και η Πρόεδρος του WinCancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου.

 

 

Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους δωρητές και όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν τη σημασία αντίστοιχων προσφορών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Η άθληση έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στους ασθενείς σωματικά και πνευματικά τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Οι αθλητές και τα μέλη των αθλητικών σωματείων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού στον άνθρωπο.

Ακριβώς για αυτό, με σημείο εκκίνησης την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε τον Φεβρουάριο από το OAKA, το WinCancer , την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και το «Ζήσε Αθλητικά» το πρόγραμμα «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη μάχη κατά του καρκίνου.

 
 
Αθλητές απέναντι στον Καρκίνο: Δωρεά δύο στατικών ποδηλάτων στο τμήμα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Αγίου Σάββα»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο», οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία» και «Win Cancer» δώρισαν στο τμήμα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών  « Άγιος Σάββας» δύο στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας»,  παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ.-Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Φασιανός, η Διευθύντρια της ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» κα Μένια Κουκουγιάνη, η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑμΚΕ  «Win Cancer» κα Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και οι αθλήτριες κα Μαρία Πολύζου και κα Μαρία Ζαχαριάδη.

Ο κ. Φασιανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δωρητές και όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν τη σημασία αντίστοιχων προσφορών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος του θεραπευτικού πλάνου για τους πάσχοντες από καρκίνο, καθώς υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις για τα ευεργετικά αποτελέσματα στη σωματική και ψυχική υγεία τους, σε κάθε φάση της θεραπείας.

Με σημείο εκκίνησης την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε τον Φεβρουάριο από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης – ΟΑKA, την ΑμΚΕ «WinCancer» , την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και το «Ζήσε Αθλητικά» , το πρόγραμμα «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη μάχη κατά του καρκίνου.

 
 
 
Δωρεά των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και του WinCancer στο Θεαγένειο

Το Win Cancer και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παρέδωσαν στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την κάλυψη των αναγκών της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το Win Cancer και οι βετεράνοι  ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παρέδωσαν στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την κάλυψη των αναγκών της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» του Win Cancer η Πρόεδρός του Πίστη Κρυσταλλίδου, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλιος, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Αντώνης Μαυρέας, Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των εργαζομένων του ομίλου Σκλαβενίτη Θεσσαλονίκης Χρήστος Μουρατίδης επισκέφτηκαν το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και παρέδωσαν τρία στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των ασθενών της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

 

Τα ποδήλατα παρέλαβαν η Διοικήτρια του νοσοκομείου Λιάνα Κουρτέλη-Ξουρή και ο Επιμελητής Α΄ της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής Δημήτρης Παλιούρας, οι οποίοι τόνισαν την αξία τέτοιων προσφορών και αναφέρθηκαν στη συμβολή των ποδηλάτων στην αποκατάσταση των χειρουργημένων ασθενών, όπως επίσης στη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και κατά το προεγχειρητικό στάδιο για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων.

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προχώρησαν στη συγκεκριμένη δωρεά ύστερα από συνεργασία τους με βετεράνους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και την ποδοσφαιρική ομάδα των εργαζομένων του ομίλου Σκλαβενίτη Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης στους ασθενείς ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του WinCancer για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη μάχη κατά του καρκίνου.