hero image
 
 
 
     
  Λίγα Λόγια για το Wincancer  
     
 

To WinCancer είναι  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που βασικό σκοπό είχε να δώσει αισιοδοξία , να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Αλλά και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.

Ξεκίνησε ως βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο του ιδρυτή μας Δημήτρη Σιάχου, όταν για τρίτη φορά στη ζωή του, ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο.  Εμείς, φίλοι του και συνοδοιπόροι, αναλάβαμε την ευθύνη να συνεχίσουμε τη δράση του.

Στοχεύουμε να επιλύουμε καθημερινά ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα και εμπόδιο ενός ή πολλών συνανθρώπων μας. Να αναδεικνύουμε μια μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, ένα σχέδιο ή μια δυνατότητα επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος σε σχέση με τον καρκίνο, τις αιτίες και τα αποτελέσματά του.

Επιδιώκουμε συνεργασίες με φορείς, στηρίζουμε προσπάθειες πρόληψης και ενημέρωσης, γιατί ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι κοινός και μας αφορά όλους 

 
     
 
 
 
 
 
     
  Το Wincancer επιδιώκει να συμβάλει στον αντικαρκινικό αγώνα  
     
 

• με τη προσφορά ενός ελεύθερου βήματος σε πάσχοντες

• με πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών,

• με παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε πάσχοντες και στους οικείους τους,

• με ενεργοποίηση εθελοντών

• με παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική διοίκηση για ενίσχυση της πρόληψης για τον καρκίνο και βελτίωση της ζωής των πασχόντων

• με δικτύωση με άλλους κοινωνικούς φορείς και ομάδες πολιτών που ενεργοποιούνται στον αντικαρκινικό αγώνα

 
     
 
 
 
 
     
  Ενδεικτικές δράσεις έως σήμερα  
     
 

• ενεργοποίησε το Μητρώο Νεοπλασιών στη χώρα μας με νομοθετική πρωτοβουλία διακομματικής ομάδας βουλευτών μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Σιάχου το 2017

• δημιούργησε και διατηρεί Σύλλογο Αιμοδοτών Wincancer

• Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει 6  «Βιβλιοθήκες Ανάσας» στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» σε συνεργασία με το ΠΑΜΜΕ ΜΑΖΙ, στο • Νοσοκομείο Μολάων, στο Νοσοκομείο Λευκάδας και στο Νοσοκομείο Χανίων.

• καθιέρωσε ως ετήσια δράση του το «ΔιαβάΖΩ» και το  «Επισκεπτήριο Αγάπης»

• παρέχει ελεύθερο βήμα επικοινωνίας βιωματικής αλλά και εξειδικευμένης επιστημονικής πληροφόρησης διαμέσου της ιστοσελίδας μας

• Συνεργαζόμενο κέντρο με το «Όραμα Ελπίδας»

• Συμμετοχή στην «Ελληνική Συμμαχία για την εξάλειψη του HPV»

• καθημερινά παρακολουθεί, αξιολογεί, επικοινωνεί και παρεμβαίνει για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων και αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς

• πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης όπως «Πάω Θέατρο, Ζω τη Ζωή», «Ο καρκίνος δεν εξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται» , «Γίνε αιτία καλού» «Νικητές της ζωής χαρίζουν ζωή», «Διατροφή Ασπίδα για τον Καρκίνο», «Λέμε όχι στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές» με την υποστήριξη και την συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κ.α.

 
     
  Το Wincancer στο μικρό χρόνο λειτουργίας του  κινητοποίησε πολλούς και ικανούς πολίτες ώστε και μετά τον άωρο χαμό του Δημήτρη Σιάχου να δύναται να συνεχίσει την επίτευξη των στόχων του. Αναζητούμε και να αναδεικνύουμε κάθε νήμα που συνδέει τους συνανθρώπους μας με το νήμα της ζωής και συνεπώς με ότι απειλεί να το κόψει. Με γνώμονα πως ο καρκίνος πρέπει να πάψει να είναι στίγμα, ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται … δεν τον φοβόμαστε, ο καρκίνος νικιέται, συνεχίζουμε!  
     
 
 

 
 
     
  ΣΚΟΠΟΣ  
     
  Σκοπός του WinCancer  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της χώρας, ειδικών πληθυσμιακών ομάδων αλλά και συνολικά της κοινής γνώμης για τον καρκίνο εν γένει.  
     
 
 

 
 
     
  Για την υλοποίηση του σκοπού της, η Εταιρεία, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δύναται ιδίως να χρησιμοποιεί τα παρακάτω μέσα:  
     
     
  1. Να συμμετέχει σε άλλες συναφείς ελληνικές ή ξένες ενώσεις ή Συνδέσμους, επιστημονικές εταιρείες ευρωπαϊκής ή και παγκόσμιας εμβέλειας.  
  2. Παρακολουθεί τις εξελίξεις/τάσεις και παράγοντες που επηρεάζουν την θεραπεία και αποθεραπεία, την υποστήριξη των πασχόντων και των οικείων τους από καρκίνο, καθώς και τον εκσυγχρονισμό, βελτίωση ή και τροποποίηση του νομοθετικού – θεσμικού πλαισίου, που επιδρά στην καθημερινή ζωή τους.  
  3. Να ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές, τον Τύπο και το ευρύτερο κοινό για τα θέματα που άπτονται του καρκίνου.  
  4. Να μισθώνει χώρους και να προμηθεύεται αγαθά και υπηρεσίες.  
  5. Να αξιοποιεί την εθελοντική συνεργασία φορέων, οργανώσεων, εταιρειών, ενώσεων, επιστημόνων, ερευνητών και φοιτητών.  
  6. Να αναπτύσσει και να λειτουργεί ιστοσελίδες, αρχεία και βιβλιοθήκη.  
  7. Να συμβάλλεται με νομικά ή και φυσικά πρόσωπα που έχουν συναφείς στόχους.  
  8. Να πραγματοποιεί εκδόσεις και δημοσιεύσεις συναφείς με τον σκοπό της, ιδίως έντυπες ή ηλεκτρονικές.  
  9. Να οργανώνει ή να συμμετέχει σε διαλέξεις, ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες συναφείς με τον σκοπό της.  
  10. Να γνωστοποιεί τους σκοπούς της, τις θέσεις της, τις δράσεις της και τα αποτελέσματα των δράσεων της με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας και με εκδηλώσεις.  
  11. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διατύπωση προτάσεων ή και την ανταπόκριση σε προτάσεις διεθνών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και λοιπών φορέων για συνεργασία σε θέματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο σκοπών της Εταιρείας.  
  12. Να διοργανώνει εκδηλώσεις, αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, εκθέσεις, ομιλίες κλπ. με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους ή φορέων που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση του καρκίνου στην παιδική και εφηβική ηλικία.  
  13. Να δημιουργεί ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικείων τους.  
  14. Να προβαίνει στην ανάληψη διεθνών συνεργασιών με αξιόπιστους φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, φορείς της κοινωνίας των πολιτών (όπως, τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς, Ο.Τ.Α., Πανεπιστημιακά δίκτυα, αγροτικούς συνεταιρισμούς, κ.α.) των αναπτυσσομένων χωρών, με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη των ιατρικών και επιστημονικών εν γένει μεθόδων αντιμετώπισης της συγκεκριμένης ασθένειας.  
  15. Να διαχειρίζεται και να υλοποιεί επιδοτούμενα προγράμματα (Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Εθνικών, Περιφερειακών) για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ενεργειών και μεθόδων αντιμετώπισης της συγκεκριμένης ασθένειας.  
  16. Να λειτουργεί ως τράπεζα εθελοντών αιμοδοτών στα πλαίσια της εθνικής νομοθεσίας.  
  17. Να συμβάλλει στην δημιουργία χαριστικών βιβλιοθηκών σε νοσηλευτικά ιδρύματα.  
  18. Να χορηγεί υποτροφίες.  
     
     
  Για την επίτευξη του σκοπού η Εταιρεία θα αξιοποιήσει την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή, την εμπειρία και τις γνώσεις των συμβαλλομένων Μελών, καθώς και ειδικών επιστημόνων και εξωτερικών συνεργατών.